Eşleştirme oyunu

Eşleştirme oyunu, bir hafıza (memory) oyunudur ve oyunun amacı, kapalı olan kartları açarak eşleştirmektir. Oyun oynarken süre işlemez ve yapacağınız hataların önemi yoktur. Eşleştirme yaparken hem görsel hafızanızı hem de bilginizi kullanmalı ve olabildiğince stratejik düşünmelisiniz.

Kelimeler ve resimlerin arasındaki bağlantıları bulun ve eşleştirin.

Eşleştirme oyunu

Görsel hafıza oyunu

Back Card Back Card Back Card Back Card Back Card Back Card Back Card Back Card Back Card Back Card Back Card Back Card

Eşleştirme oyunu nasıl oynanır?

Açtığınız kartları dikkatle inceleyin.

Oyun kapalı kartlarla başlar. Yapacağınız ilk şey herhangi bir karta tıklamaktır. Açılan kart bir kelime ya da fotoğraf/resim olabilir. Bu kartın yerini aklınızda tutmaya çalışın. İkinci aşama açtığınız kartla bağlantısı olan diğer kartı bulmaktır. Örneğin açtığınız kartta yazıyla “Yoğurt” yazıyorsa, bu kartla bağlantısı olan “Ayran” fotoğrafını bulmalısınız. Ya da tam tersi, “Ayran” fotoğrafını açtıysanız, “Yoğurt” yazılı kartı bulup bu iki kartı eşleştirmelisiniz.
Eşleştirme oyunu bir tür görsel hafıza oyunudur. Kelime eşleştirme oyununun size verdiği kartları açarak bu görsel hafıza geliştirme oyununu oynayabilirsiniz. Unutmayın, acele etmenize hiç gerek yok çünkü eşleştirme oyunu zamana karşı oynanan bir oyun değildir.

Eşleştirme oyunu

Kartların arasındaki ortak nokta nedir?

Kartları açtınız ve gördünüz… Sırada, bu kartların aralarındaki bağlantıları bulmak var. Yapmanız gereken, bazı sorular sormak. Örneğin, hangi kelime hangi resimle eşleşebilir? Aralarında nasıl bir benzerlik var? Bu kartlar, eşleşebilir mi? Bunların cevabını bulduğunuzda kelime eşleştirme oyununu da kolaylıkla oynayabileceksiniz.

Kartları açın ve çiftler halinde kartları eşleştirin.

Kartları açın ve çiftler halinde kartları eşleştirin.

İki kart arasındaki ortak noktayı buldunuz ve bunların eşleşebileceğini düşünüyorsunuz… Eğer bulduğunuz çift doğruysa tıkladığınız kartlar açık kalacak ve bir daha kapanmayacaktır. Eşleştirdiğiniz iki kart yanlış bir çiftse, kartlar yeniden kapanacaktır.

Sıkça sorulan sorular

Kelime eşleştirme oyunu nedir?

Kelime eşleştirme oyunu, oyuncuların kartlar arasındaki bağları buldukları bir oyundur. Amaç, resimli kartla, kelime kartını eşleştirmektir. Bu, görsel hafıza oyununu oynarken hem hafıza oyunu hem de eşleştirme oyunu oynayacaksınız.

Kelime eşleştirme oyununun kuralları nedir?

Kelime eşleştirme oyununun kurallarını maddeler halinde aşağıda okuyabilirsiniz.

  • Tüm kartları, bir kelime kartı bir de görsel kart olarak eşleştirin ve tablodaki kartların eşleşerek açılmasını sağlayın.
  • Kelimeler ve resimler arasındaki bağları bulmanız, bu çiftleri eşleştirmenizi sağlayacak.
  • Açtığınız kartların yerlerini aklınızda tutmanız işinizi kolaylaştıracak ve kelime eşleştirme oyununu oynarken aynı zamanda görsel hafızanız gelişecek.
  • Yaptığınız eşleştirme doğruysa kelime eşleştirme oyunu, bunu size doğrulayacak ve doğru çift kart açık kalacaktır.
  • Olabildiğince kartların yerlerini aklınızda tutmanız çiftleri daha kolay eşleştirmenizi sağlayacaktır.
  • Ve elbette Kelime eşleştirme oyunu, sadece bir hafıza oyunu değildir! Kelime eşleştirme oyunu hem bir görsel hafıza oyunu hem bilgi hem de mantık oyunudur. Sizin için bu üç ayrı oyun türünü tek bir oyunda topladık ve bu yepyeni Kelime eşleştirme oyununu geliştirdik.

Kelime eşleştirme oyununun amacı nedir?

Kelime eşleştirme oyununu oynarken amacınız, kelime kartını ve resimli kartı eşleştirmek. Bunun için kelime ve resim arasındaki bağlantıyı belirlemeniz gerekir.

Kelime eşleştirme oyununu oynarken kaç tane hata yapabilirim?

Çok basit bunun cevabı çünkü Kelime eşleştirme oyunu oynarken ne zamana karşı yarışıyorsunuz ne de sınırlı sayıda hata hakkınız var. Tüm zaman size ait! Dilediğiniz süre boyunca ve dilediğiniz kadar hata yaparak oynayabilirsiniz.

Çocuklar da kelime eşleştirme oyununu oynayabilir mi?

Elbette! Çocuklar için harika bir oyun olan Kelime eşleştirme oyunu, onlara hem yeni kelimeler öğretecek hem mantık yürütmelerini sağlayacak hem de görsel hafızalarını gelişterecek … Üstelik bunu çok eğlenceli bir yolla yapacak. Ayrıca ebeveynlerle birlikte oynanan bir Kelime eşleştirme oyunu, çok daha eğlenceli olacaktır.

Kelime eşleştirme oyunu oynamak neden faydalıdır?

  • Kelime eşleştirme oyunu oynayan oyuncuların öncelikle hafızaları ve mantık kurma yöntemleri gelişir. Kelime eşleştirme oyunu oynarken en başta görsel hafızanızı kullanmanız gerekir.
  • Hafıza oyunları elbette görsel hafızayı geliştirmek için çok önemlidir ancak Kelime eşleştirme oyunu oynarken aynı zamanda biginize ve mantığınıza da baş vurmak zorundasınız.
  • Açtığınız kartta bir kişi ya da yer ismi olabilir ve bu kartın eşi olan kartta o kişiyle ya da yerle ilgili bir görsel var ve siz bunu bulmak zorundasınız.

Kelime eşleştirme oyunu oynamak için para ödemem gerekir mi?

Kelime eşleştirme oyunu ücretsiz ve hep öyle kalacak. Sıklıkla yenilenen kartlarla hafızanızı ve görsel ve düşünsel yeteneklerinizi geliştirirken bolca eğlenmenizi dileriz.

Scroll to Top